Kakastöke pörkölt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg kakashere
  • 1 ek zsír
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 kk őrölt kömény
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1 kápia paprika
  • 1 paradicsom

Elkészítése:

A heréket forrázzuk, majd hártyázzuk le. A kisebbeket egyben hagyhatjuk, a nagyobbakat vágjuk ketté.

A vöröshagymát és a paprikát apróra kockázzuk, és 1 ek zsíron megfuttatjuk, dinszteljük. Rádobjuk a zúzott fokhagymát, megszórjuk őrölt köménnyel és beletesszük a feldarabolt paradicsomot is. Kissé átkeverjük, majd a vörösbort hozzáöntjük, és lefedve zsírjára pirítjuk.

Ha zsírjára pirult, megszórjuk pirospaprikával, és hozzáadom a kakasherét. 10 perc alatt készre pároljuk.

Tipp:

Bármilyen körettel kínálhatjuk, nálunk most natúr, vajon lepirított gnocchi készült hozzá.