Kakaspörkölt kapros-túrós galuskával recept

Hozzávalók:
- 3,5 kg-os friss bontott kakas
- 6 db vöröshagyma
- 2 ek sertészsír
- 2 db tv paprika, 2 db nagyobb paradicsom
- vagy ezek hiányában 1/2 üveg natúr lecsó
- 2 púpos ek fűszerpaprika
- 4 db babérlevél
- 1 tk morzsolt majoranna
- 1 tk őrölt bors
- 1 ek zúzott fokhagyma
- 2 dl száraz, testes vörösbor
- só
Galuskához:
- 60 dkg liszt
- 50 dkg túró
- 1 púpos ek apróra vágott kapor
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk só
- víz
- 3-4 ek étolaj a szaggatáshoz
Elkészítése:
A kakast részeire szedjük, majd nagyobb darabokra vágjuk és hideg vízzel alaposan átmossuk, lecsepegtetjük.
A vöröshagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk és a bográcsba téve kisebb lángon megfuttatjuk a sertészsíron.
Miután üvegesre pároltuk, félrehúzzuk a lángról, hozzáadjuk a pirospaprikát, a fokhagymát, a vörösbort, a fűszereket és a félbevágott, kicsumázott paprikát és paradicsomot, vagy a lecsót.
Adunk hozzá 5-6 dl vizet, alaposan elkeverjük, végezetül a húsokat is beletéve visszatesszük a lángra, elkeverjük és miután felforrt, további víz hozzáadásával egy rövid, de sűrű szaftban lassú tűzön főzzük, rotyogtatjuk.
Időnként kóstoljunk és az ízlésnek megfelelően sózhatunk, fűszerezhetünk. Az esetleges elfőtt levet kevéske vízzel pótoljuk.
Galuska:
Egy nagyobb tálban a túrót apróra törjük, hozzáadjuk a kaprot és a tojásokat, alaposan elkeverjük végül a lisztet is beletesszük és nokedli sűrűségű masszát készítünk. Ha kissé kemény állagú, kevéske vízzel lágyítunk rajta.
A főzővízbe beleteszünk 1 ek sót és az olajat, majd miután felforrt, beleszaggatjuk a galuskát. Forrástól számított fél percig főzzük, majd hideg vízzel átöblítjük (azaz megedzük a galuskákat) és leszűrjük, lecsepegtetjük.
Tálaláskor ízlés szerint apróra vágott kaprot, ill. tejfölt, csilipaprikát kínálunk mellé.
Tipp:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »