Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kacsazúza pörkölt recept

Kacsazúza pörkölt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg kacsazúza
    • 1 ek zsír
    • 2 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 kk pirospaprika
    • 1 tk borsikafű
    • 1 kk kakukkfű
    • 1 dl rozé bor
    • 1 tk mustár
    • 1 paradicsom
    • 1 paprika
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint őrölt bors

    Elkészítése:

    A zúzát megtisztítom, feldarabolom.
    A zsíron megdinsztelem a felkockázott vöröshagymát, a paprikát, és a kés lapjával szétnyomott fokhagymát. Ha kész, megszórom pirospaprikával.

    Beleteszem a zúzát és a felaprított paradicsomot. Fűszerezem borsikafűvel, kakukkfűvel, frissen őrölt borssal, mustárral. Ízlés szerint sózom.
    Aláöntöm a bort, és a hús puhulásáig fedő alatt főzöm. Az elpárolgott levet vízzel pótolom, és addig főzöm, amíg megfelelő sűrűségű lesz a szaftja.

    Friss kenyérrel, tarhonyával vagy párolt rizzsel tálalom, savanyú káposztát kínálok mellé.

    A kacsazúza pörkölt kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 97 kcal
    Fehérje: 13 g
    Szénhidrát: 2 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá