Kacsazúza pörkölt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kacsazúza pörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg kacsazúza
  • 1 ek zsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 tk borsikafű
  • 1 kk kakukkfű
  • 1 dl rozé bor
  • 1 tk mustár
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt bors

Elkészítése:

A zúzát megtisztítom, feldarabolom.
A zsíron megdinsztelem a felkockázott vöröshagymát, a paprikát, és a kés lapjával szétnyomott fokhagymát. Ha kész, megszórom pirospaprikával.

Beleteszem a zúzát és a felaprított paradicsomot. Fűszerezem borsikafűvel, kakukkfűvel, frissen őrölt borssal, mustárral. Ízlés szerint sózom.
Aláöntöm a bort, és a hús puhulásáig fedő alatt főzöm. Az elpárolgott levet vízzel pótolom, és addig főzöm, amíg megfelelő sűrűségű lesz a szaftja.

Friss kenyérrel, tarhonyával vagy párolt rizzsel tálalom, savanyú káposztát kínálok mellé.