Kacsasült narancsos mártásban recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg kacsacomb
- 1 l rostos narancslé (100% )
- 1 tk só
- 1 tk bors
- 4 szál rozmaring vagy, 1tk rozmaring
- 2 dl édes fehérbor
- 2 dl habtejszín
- 4 ek liszt
- 3 ek cukor
- 2dl olaj
- 1kg burgonya
- 5 dkg vaj
- 2 dl tej
Elkészítése:
A megtisztított kacsacombot befűszerezzük, sóval, borssal és rozmaringgal. Fogunk egy tepsit, beleöntjük a bort, az olajat és belehelyezzük a kacsacombot. Sütőbe tesszük és megsütjük. Közben elkészítjük a narancsmártást. A narancslevet egy edénybe feltesszük főzni, a habtejszínt a liszttel csomómentesre keverjük, majd ha a narancslé felforr hozzáöntjük. Összeforraljuk és ízlés szerint ízesítjük cukorral.
A krumplit megtisztítjuk, kockára vágjuk és sós vízben feltesszük főni. Ha megfőtt, leöntjük róla a vizet, hozzáadjuk a vajat, a sót és a tejet, majd összetörjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »