Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kacsasült narancsos mártásban recept

Kacsasült narancsos mártásban
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg kacsacomb
    • 1 l rostos narancslé (100% )
    • 1 tk só
    • 1 tk bors
    • 4 szál rozmaring vagy, 1tk rozmaring
    • 2 dl édes fehérbor
    • 2 dl habtejszín
    • 4 ek liszt
    • 3 ek cukor
    • 2dl olaj
    • 1kg burgonya
    • 5 dkg vaj
    • 2 dl tej

    Elkészítése:

    A megtisztított kacsacombot befűszerezzük, sóval, borssal és rozmaringgal. Fogunk egy tepsit, beleöntjük a bort, az olajat és belehelyezzük a kacsacombot.  Sütőbe tesszük és megsütjük. Közben elkészítjük a narancsmártást. A narancslevet egy edénybe feltesszük főzni, a habtejszínt a liszttel csomómentesre keverjük, majd ha a narancslé felforr hozzáöntjük. Összeforraljuk és ízlés szerint ízesítjük cukorral.

    A krumplit megtisztítjuk, kockára vágjuk és sós vízben feltesszük főni. Ha megfőtt, leöntjük róla a vizet, hozzáadjuk a vajat, a sót és a tejet, majd összetörjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá