Kacsasült narancsos mártásban

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg kacsacomb
  • 1 l rostos narancslé (100% )
  • 1 tk só
  • 1 tk bors
  • 4 szál rozmaring vagy, 1tk rozmaring
  • 2 dl édes fehérbor
  • 2 dl habtejszín
  • 4 ek liszt
  • 3 ek cukor
  • 2dl olaj
  • 1kg burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tej

Elkészítése:

A megtisztított kacsacombot befűszerezzük, sóval, borssal és rozmaringgal. Fogunk egy tepsit, beleöntjük a bort, az olajat és belehelyezzük a kacsacombot.  Sütőbe tesszük és megsütjük. Közben elkészítjük a narancsmártást. A narancslevet egy edénybe feltesszük főzni, a habtejszínt a liszttel csomómentesre keverjük, majd ha a narancslé felforr hozzáöntjük. Összeforraljuk és ízlés szerint ízesítjük cukorral.

A krumplit megtisztítjuk, kockára vágjuk és sós vízben feltesszük főni. Ha megfőtt, leöntjük róla a vizet, hozzáadjuk a vajat, a sót és a tejet, majd összetörjük.