Kacsapecsenye párolt káposztával recept

Hozzávalók:
- 2,6 kg pecsenyekacsa
- só
- 1 kg káposzta
- 20 dkg cukor
- olaj
- ecet
- só
- őrölt kömény
Knédli:
- 60 dkg liszt
- 4 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek olaj
- 1 tk cukor
- só
Elkészítése:
A pecsenyekacsát folyó vízben átmossuk, leszárítjuk, majd alaposan besózzuk. Állni hagyjuk, hogy a só jól beszívódjon a húsba. A kacsát végül egy mély tepsibe rakjuk, majd 180 fokon addig sütjük amíg finom puha nem lesz.
A végén 5 perc alatt szép pirosra pirítjuk a bőrét. Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk fel.
A káposzta készítése:
A káposztát legyaluljuk, és besózzuk. Fél órát állni hagyjuk, majd kicsavarjuk a keletkezett vizet.
Egy nagy lábasban felforrósítjuk az olajat, beleszórjuk a cukrot és karamellizáljuk. Pici ecettel felöntjük (vigyázva, mert gőz csapódik fel) és rátesszük a káposztát.
Kevés vizet öntünk alá, megszórjuk őrölt köménymaggal, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges, néha pici vizet öntünk alá, hogy ne égjen le. Gyakran megkeverjük. Mikor már kellően megpuhult, még ízlés szerint adhatunk ecetet, cukrot hozzá.
A knédli készítése:
Az élesztőt csészébe öntjük a cukorral és a meleg (nem forró!) tejjel. Jól elkeverjük, és hagyjuk felfutni.
A felfutott élesztőt összekeverjük az átszitált, megsózott liszttel és a tojással. Addig dagasztjuk, míg rugalmas tésztát nem kapunk (ha kell, még vizet adunk a tésztához). Hagyjuk meleg helyen duplájára dagadni.
Amikor már megdagadt, a tésztát újra átgyúrjuk. Közben egy nagy lábasban vizet forralunk. Amikor forr, szitán vagy gőzgombócfőzőn a lábasba helyezzük a knédlit úgy, hogy ne lógjon a vízbe. Tetővel letakarva 20 percig pároljuk, közben nem szabad nyitogatni, mert szappanos lesz a tészta
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »