Kacsapecsenye párolt káposztával recept
Hozzávalók:
- 2,6 kg pecsenyekacsa
- só
- 1 kg káposzta
- 20 dkg cukor
- olaj
- ecet
- só
- őrölt kömény
Knédli:
- 60 dkg liszt
- 4 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 ek olaj
- 1 tk cukor
- só
Elkészítése:
A pecsenyekacsát folyó vízben átmossuk, leszárítjuk, majd alaposan besózzuk. Állni hagyjuk, hogy a só jól beszívódjon a húsba. A kacsát végül egy mély tepsibe rakjuk, majd 180 fokon addig sütjük amíg finom puha nem lesz.
A végén 5 perc alatt szép pirosra pirítjuk a bőrét. Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk fel.
A káposzta készítése:
A káposztát legyaluljuk, és besózzuk. Fél órát állni hagyjuk, majd kicsavarjuk a keletkezett vizet.
Egy nagy lábasban felforrósítjuk az olajat, beleszórjuk a cukrot és karamellizáljuk. Pici ecettel felöntjük (vigyázva, mert gőz csapódik fel) és rátesszük a káposztát.
Kevés vizet öntünk alá, megszórjuk őrölt köménymaggal, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges, néha pici vizet öntünk alá, hogy ne égjen le. Gyakran megkeverjük. Mikor már kellően megpuhult, még ízlés szerint adhatunk ecetet, cukrot hozzá.
A knédli készítése:
Az élesztőt csészébe öntjük a cukorral és a meleg (nem forró!) tejjel. Jól elkeverjük, és hagyjuk felfutni.
A felfutott élesztőt összekeverjük az átszitált, megsózott liszttel és a tojással. Addig dagasztjuk, míg rugalmas tésztát nem kapunk (ha kell, még vizet adunk a tésztához). Hagyjuk meleg helyen duplájára dagadni.
Amikor már megdagadt, a tésztát újra átgyúrjuk. Közben egy nagy lábasban vizet forralunk. Amikor forr, szitán vagy gőzgombócfőzőn a lábasba helyezzük a knédlit úgy, hogy ne lógjon a vízbe. Tetővel letakarva 20 percig pároljuk, közben nem szabad nyitogatni, mert szappanos lesz a tészta
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »


