Hozzávalók:
Knédli:
Elkészítése:
A pecsenyekacsát folyó vízben átmossuk, leszárítjuk, majd alaposan besózzuk. Állni hagyjuk, hogy a só jól beszívódjon a húsba. A kacsát végül egy mély tepsibe rakjuk, majd 180 fokon addig sütjük amíg finom puha nem lesz.
A végén 5 perc alatt szép pirosra pirítjuk a bőrét. Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk fel.
A káposztát legyaluljuk, és besózzuk. Fél órát állni hagyjuk, majd kicsavarjuk a keletkezett vizet.
Egy nagy lábasban felforrósítjuk az olajat, beleszórjuk a cukrot és karamellizáljuk. Pici ecettel felöntjük (vigyázva, mert gőz csapódik fel) és rátesszük a káposztát.
Kevés vizet öntünk alá, megszórjuk őrölt köménymaggal, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges, néha pici vizet öntünk alá, hogy ne égjen le. Gyakran megkeverjük. Mikor már kellően megpuhult, még ízlés szerint adhatunk ecetet, cukrot hozzá.
Az élesztőt csészébe öntjük a cukorral és a meleg (nem forró!) tejjel. Jól elkeverjük, és hagyjuk felfutni.
A felfutott élesztőt összekeverjük az átszitált, megsózott liszttel és a tojással. Addig dagasztjuk, míg rugalmas tésztát nem kapunk (ha kell, még vizet adunk a tésztához). Hagyjuk meleg helyen duplájára dagadni.
Amikor már megdagadt, a tésztát újra átgyúrjuk. Közben egy nagy lábasban vizet forralunk. Amikor forr, szitán vagy gőzgombócfőzőn a lábasba helyezzük a knédlit úgy, hogy ne lógjon a vízbe. Tetővel letakarva 20 percig pároljuk, közben nem szabad nyitogatni, mert szappanos lesz a tészta