Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kacsamell rozmaringos ördögszekér gombával recept

Kacsamell rozmaringos ördögszekér gombával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 db pecsenyekacsa mellfilé
    • 3 db ördögszekér gomba
    • 3 szál rozmaring
    • só,bors ízlés szerint
    • 1 ek olívaolaj

    Köret:

    • rizibizi

    A díszítéshez:

    • 4 db koktélparadicsom

    Elkészítése:

    A megmosott gombákat hosszúkás vékony szeletekre vágjuk. Vegyünk egy serpenyőt és tegyük a gombákat a forró olajra, szórjunk rá rozmaringot,és süssük 5 percig, majd sózzuk, borsozzuk és tálra rakjuk meleg helyre téve.

    Közben a kacsamellet a bőrénél beirdaljuk,és megsózzuk a bőrét.Állni hagyjuk 1 órát.Ezután forrósítsunk meg egy másik serpenyőt,és tegyük a bőrével lefelé a melleket,majd közepes erősségű hőn,vagy lángon pirosra sütjük mindkét felét.

    Ezután betakarjuk alufóliával,és így sütjük médiumra.levesszük a tűzhelyről 10 perc után,és pihentetjük a húst.Szeleteljük pár perc után vékonyra, rizibizivel,és a gombával tálaljuk.Koktélparadicsommal diszítjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá