Kacsamáj créme brulée recept

Hozzávalók:
- 300 g hízott kacsamáj
- 2 dl zsíros tej
- 2 dl tejszín (30-32%)
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- só
- konyak
- fehér bors
- finomított kristálycukor, vagy barna cukor
Elkészítése:
A kacsamájat megmossuk, az ereket eltávolítjuk, majd leturmixoljuk.
Vízgőz fölött habos tömeggé keverjük a tojássárgáját, a tejet, a tejszínt és a konyakot.
A tűzről levéve hozzáadjuk a leturmixolt kacsamájat, sózzuk, borsozzuk. (Kevés friss kakukkfűvel megbolondíthatjuk!)
6 db tűzálló tálkába töltjük, és tepsibe állítjuk az edényeket.
Forró vízzel feltöltjük a tepsit az edénykék 2/3-áig.
150 fokon 40 percig sütjük.
Kevés hűlés után hűtőbe helyezzük.
Tálalás előtt megszórjuk a tetejét finomított kristálycukorral, vagy barna cukorral, és szakács fáklyával rápirítjuk. Kihűlés után egy roppanós cukor réteget kapunk.
Friss salátával, gyümölccsel, és pirított baguette karikákkal tálaljuk.
A kacsamáj créme brulée kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 11 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »