Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kacsamáj créme brulée recept

Kacsamáj créme brulée
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 300 g hízott kacsamáj
    • 2 dl zsíros tej
    • 2 dl tejszín (30-32%)
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • konyak
    • fehér bors
    • finomított kristálycukor, vagy barna cukor

    Elkészítése:

    A kacsamájat megmossuk, az ereket eltávolítjuk, majd leturmixoljuk.

    Vízgőz fölött habos tömeggé keverjük a tojássárgáját, a tejet, a tejszínt és a konyakot.

    A tűzről levéve hozzáadjuk a leturmixolt kacsamájat, sózzuk, borsozzuk. (Kevés friss kakukkfűvel megbolondíthatjuk!)

    6 db tűzálló tálkába töltjük, és tepsibe állítjuk az edényeket.
    Forró vízzel feltöltjük a tepsit az edénykék 2/3-áig.

    150 fokon 40 percig sütjük.

    Kevés hűlés után hűtőbe helyezzük.

    Tálalás előtt megszórjuk a tetejét finomított kristálycukorral, vagy barna cukorral, és szakács fáklyával rápirítjuk. Kihűlés után egy roppanós cukor réteget kapunk.

    Friss salátával, gyümölccsel, és pirított baguette karikákkal tálaljuk.

    A kacsamáj créme brulée kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 172 kcal
    Fehérje: 11 g
    Szénhidrát: 6 g
    Zsír: 11 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá