Kacsamáj créme brulée recept
Hozzávalók:
- 300 g hízott kacsamáj
- 2 dl zsíros tej
- 2 dl tejszín (30-32%)
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - só
- konyak
- fehér bors
- finomított kristálycukor, vagy barna cukor
Elkészítése:
A kacsamájat megmossuk, az ereket eltávolítjuk, majd leturmixoljuk.
Vízgőz fölött habos tömeggé keverjük a tojássárgáját, a tejet, a tejszínt és a konyakot.
A tűzről levéve hozzáadjuk a leturmixolt kacsamájat, sózzuk, borsozzuk. (Kevés friss kakukkfűvel megbolondíthatjuk!)
6 db tűzálló tálkába töltjük, és tepsibe állítjuk az edényeket.
Forró vízzel feltöltjük a tepsit az edénykék 2/3-áig.
150 fokon 40 percig sütjük.
Kevés hűlés után hűtőbe helyezzük.
Tálalás előtt megszórjuk a tetejét finomított kristálycukorral, vagy barna cukorral, és szakács fáklyával rápirítjuk. Kihűlés után egy roppanós cukor réteget kapunk.
Friss salátával, gyümölccsel, és pirított baguette karikákkal tálaljuk.
A kacsamáj créme brulée kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 11 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

