Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ropogós kacsacombok szalonnás-bébi spenótos burgonyával recept

Ropogós kacsacombok szalonnás-bébi spenótos burgonyával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 6 kacsacomb
    • 1 kg apró szemű burgonya
    • fél kg apró sonkahagyma vagy gyöngyhagyma
    • 15 dkg kockázott húsos szalonna
    • 20 dkg bébi spenót
    • kevés olaj

    Elkészítése:

    A húsokat előző nap megmossuk, megszárítjuk és besózzuk. Kevés olajat hevítünk egy nagy serpenyőben, majd a combokat bőrős felükkel lefelé 15 percig sütjük, leöntjük a zsírt (ne dobjuk ki, mert szükség lesz még rá!), majd a másik felüket is 15 percig sütjük. A húsokat áttesszük egy serpenyőbe és előmelegített sütőben további 50 percig sütjük lefedve.

    Kevés sós vízben megfőzzük a megtisztított burgonyát, majd kihűtjük. Egy serpenyőbe teszünk a kacsazsírból 2 evőkanállal és megpároljuk benne az egész hagymákat. A hagymát kiszedjük és ugyanebben a serpenyőben pirítjuk az apróra vágott szalonnát és burgonyát, majd a hagymát visszaöntjük. Ez kb 10 perc. A végén adjuk hozzá a spenótot és 4-5 percig pároljuk, amíg megfonnyad.

    Az elkészült combokat a körettel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá