Ropogós kacsacombok szalonnás-bébi spenótos burgonyával recept
Hozzávalók:
- 6 kacsacomb
- 1 kg apró szemű burgonya
- fél kg apró sonkahagyma vagy gyöngyhagyma
- 15 dkg kockázott húsos szalonna
- 20 dkg bébi spenót
- kevés olaj
- só
Elkészítése:
A húsokat előző nap megmossuk, megszárítjuk és besózzuk. Kevés olajat hevítünk egy nagy serpenyőben, majd a combokat bőrős felükkel lefelé 15 percig sütjük, leöntjük a zsírt (ne dobjuk ki, mert szükség lesz még rá!), majd a másik felüket is 15 percig sütjük. A húsokat áttesszük egy serpenyőbe és előmelegített sütőben további 50 percig sütjük lefedve.
Kevés sós vízben megfőzzük a megtisztított burgonyát, majd kihűtjük. Egy serpenyőbe teszünk a kacsazsírból 2 evőkanállal és megpároljuk benne az egész hagymákat. A hagymát kiszedjük és ugyanebben a serpenyőben pirítjuk az apróra vágott szalonnát és burgonyát, majd a hagymát visszaöntjük. Ez kb 10 perc. A végén adjuk hozzá a spenótot és 4-5 percig pároljuk, amíg megfonnyad.
Az elkészült combokat a körettel tálaljuk.