Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Névnapi menü recept

Névnapi menü
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1-1,5 kg kacsahús
    • majoránna
    • kevés bors
    • 2 kg burgonya
    • vöröshagyma
    • 1 közepes fej lilakáposzta
    • 1-2 ek cukor
    • 2 ekl ecet
    • kevés köménymag

    Elkészítése:

    A kacsát megtisztítjuk, a bőrét bevagdaljuk, jó alaposan megsózzuk, szórunk rá majoránnát és egy kevés borsot. Tepsibe helyezzük, alufóliát teszünk rá és amikor a hús megpuhul elkezdjük sütni. Amikor a bőre már szép piros lekapcsoljuk a sütőt és bent hagyjuk. A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk és feltesszük főni. Amíg a krumpli fő, kiszedjük a kacsahúst a tepsiből. Ha megfőtt a krumpli leszűrjük, és átöntjük a tepsibe, amibe a kacsa sült. Krumplizúzóval összetörjük és beleforgatjuk a kacsazsírba. Hogyha sok a zsír ami kisült a kacsából akkor öntünk le belőle. A káposztát apró szeletekre vágjuk, majd egy lábosba olajat öntünk egy kevés cukorral, melyet karamellizálunk, ráhelyezzük a káposztát pici sóval, köménnyel és fedő alatt pároljuk. Amikor már puhább a káposzta, akkor rátesszük az ecetet.
    A húst a krumplival és a káposztával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá