Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karácsonyi narancsos kacsacomb recept

Karácsonyi narancsos kacsacomb
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 4 kacsacomb
    • 5 narancs
    • 1-1,5 dl édes fehérbor
    • 2 dl kacsazsír
    • rozmaring
    • kakukkfű
    • őrölt fehér bors
    • 3 szem borókabogyó
    • 4-5 szegfűszeg
    • 1 tk keményítő
    • méz

    Elkészítése:

    A combokat besózzuk, majd alaposan beleforgatjuk az elkészített pácba, és legalább pár órát állni hagyjuk, hogy az ízek jól átjárják. (Ideális esetben este bepácoljuk, és egész éjjel a hűtőben pihentetjük.)

    Pác elkészítése:

    A kacsazsírt ízlés szerint kakukkfűvel, rozmaringgal és őrölt fehér borssal keverjük össze. A besózott húst jól beleforgatjuk ebbe az illatos keverékbe, majd lefedjük és pihentetjük.

    A bepácolt combokat egy tepsibe helyezzük egymás mellé. Rányomjuk két narancs levét, és aláöntjük a bort. Hozzáadjuk a szegfűszeget és az összenyomott borókabogyót. A tepsit alufóliával lefedjük, hogy a hús párolódjon.

    Előmelegített sütőben, 180-190 fokon, kb. másfél óra alatt puhára pároljuk a combokat. Ezután levesszük a fóliát, és a hús mellé tesszük a feldarabolt narancsokat. A narancsokat éles késsel meghámozzuk, ügyelve, hogy a fehér rész teljesen eltávolításra kerüljön.

    A húst olvasztott mézzel vékonyan megkenjük, majd visszatesszük a sütőbe, és szép pirosra sütjük. Közben a narancs is kellően megpárolódik, és karamellizálódik.

    Amikor a hús aranybarnára pirult, kivesszük a sütőből, és a szaftból kiszedjük. Fóliával lefedve melegen tartjuk. A visszamaradt zsíros szaftot óvatosan leszedjük, majd a maradék szaftot besűrítjük. Ehhez egy teáskanál keményítőt elkeverünk egy kevés vízzel, majd a szaftot tűzre tesszük, hozzáadjuk a keményítőt, és állandó keverés mellett kissé besűrítjük.

    Tálalás:

    A tányérra helyezzük a húsokat és a karamellizált narancsszeleteket, majd meglocsoljuk a besűrített szafttal. Köretként krumplipürét vagy tejszínben sült sárgarépát kínálhatunk, hogy tökéletesen kiegészítse az ízeket.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek