Kacsasült recept

Hozzávalók:
- 1 db kacsa
- só
- bors
- zsír
A mártáshoz:
- 1,5 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál fehérbor
- 2 nagy narancs leve
- 1 dl víz
- 1 dl húsalaplé
- 1 tk étkezési keményítő
Elkészítése:
A narancsokat a héjától megtisztítottam,kis darabokra vágtam az egyiket,a másik levét kifacsartam. Egy kis lábasban a cukorral,borral feltettem főni,gyorsan megpuhult,ráhintettem a keményítőt,a kacsa pecsenyelével felengedtem.
A kacsát feldaraboltam,fűszereztem,kevés zsíron a kacsa zsírjában megsütöttem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »