Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kacsa zsírjában sült krumplival recept

Kacsa zsírjában sült krumplival
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 db pecsenyekacsa
    • 1 mk majoranna
    • 1 mk kakukkfű
    • őrölt bors
    • 1-1,5 dl víz

    Köret hozzávalói:

    • 5-6 szem krumpli
    • kacsazsír

    Elkészítése:

    A kacsát alaposan nézzük át és az esetleges tokokat távolítsuk el. Ezután a zsírosabb részeket (pl. a nyakánál, a püspökfalatnál….) fejtsük le, majd daraboljuk fel apróra.

    Ezután a kacsát jó alaposan dörzsöljük be sóval kívül-belül, majd helyezzük bele a tepsibe. Tegyük köré az előzőleg lefejtett, és feldarabolt zsíros részeket, majd szórjuk meg ízlés szerint sóval, őrölt borssal, majorannával, és kakukkfűvel. Végül öntsük alá a vizet, majd alufóliával fedjük le a tepsit.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. két óra alatt pároljuk puhára. Amikor a kacsa már megpuhult vegyük le a fóliát, majd magasabb hőfokon süssük szép pirosra, ropogósra. Ezután a készre sült kacsát vegyük ki a zsírból, és tálalásig tartsuk melegen.

    A krumplit vágjuk fel kicsit vastagabb karikákra, majd tegyük a tesiben lévő kacsazsírba. Ezután sózzuk, és keverjük alaposan össze, majd tegyük be a sütőbe és süssük szép pirosra. (én a kisült töpörtyűt is benne hagytam a zsírban, és tovább sütöttem a krumplival)

    Tálalás előtt daraboljuk fel a kacsát, majd a sült krumplival és párolt káposztával kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá