Kacsa velesült krumplival recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kacsamell
- 2 kacsacomb
- 2 kacsaszárny
- 1 kg burgonya
- 4 lila hagyma
- 8 gerezd fokhagyma
- 2 tk grill fűszerkeverék
- 1 dl száraz fehérbor
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A sülthöz a kacsa húsban gazdagabb combját, mellét és szárnyát használom.
A húsokról a felesleges zsíros részeket eltávolítom, a mellén a vastagabb zsíros részeken a bőrt keresztben bevágom.
Mindkét oldalát sózom, borsozom, majd bedörzsölöm a fűszerkeverékkel.
Egy tepsiben középre rakom a húsokat, körberakom a megtisztított krumplival, a darabolt vöröshagymával, a fokhagymagerezdekkel, aláöntöm a bort, és alufóliával lefedve 200 fokon 80 percig párolom. Ezután a fóliát eltávolítom. és még 15 percig sütöm.
Párolt káposztával tálalom.
A kacsa velesült krumplival kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 7 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »