Kacsa velesült krumplival recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kacsamell
- 2 kacsacomb
- 2 kacsaszárny
- 1 kg burgonya
- 4 lila hagyma
- 8 gerezd fokhagyma
- 2 tk grill fűszerkeverék
- 1 dl száraz fehérbor
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A sülthöz a kacsa húsban gazdagabb combját, mellét és szárnyát használom.
A húsokról a felesleges zsíros részeket eltávolítom, a mellén a vastagabb zsíros részeken a bőrt keresztben bevágom.
Mindkét oldalát sózom, borsozom, majd bedörzsölöm a fűszerkeverékkel.
Egy tepsiben középre rakom a húsokat, körberakom a megtisztított krumplival, a darabolt vöröshagymával, a fokhagymagerezdekkel, aláöntöm a bort, és alufóliával lefedve 200 fokon 80 percig párolom. Ezután a fóliát eltávolítom. és még 15 percig sütöm.
Párolt káposztával tálalom.
A kacsa velesült krumplival kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 7 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »