Kacsa velesült krumplival recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kacsamell
- 2 kacsacomb
- 2 kacsaszárny
- 1 kg burgonya
- 4 lila hagyma
- 8 gerezd fokhagyma
- 2 tk grill fűszerkeverék
- 1 dl száraz fehérbor
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A sülthöz a kacsa húsban gazdagabb combját, mellét és szárnyát használom.
A húsokról a felesleges zsíros részeket eltávolítom, a mellén a vastagabb zsíros részeken a bőrt keresztben bevágom.
Mindkét oldalát sózom, borsozom, majd bedörzsölöm a fűszerkeverékkel.
Egy tepsiben középre rakom a húsokat, körberakom a megtisztított krumplival, a darabolt vöröshagymával, a fokhagymagerezdekkel, aláöntöm a bort, és alufóliával lefedve 200 fokon 80 percig párolom. Ezután a fóliát eltávolítom. és még 15 percig sütöm.
Párolt káposztával tálalom.
A kacsa velesült krumplival kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 7 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »