Juhtúrós, zöldborsós csirkemell recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 45 dkg zsenge zöldborsó (friss híján fagyasztott is jó)
- 5 ek tejföl
- 1 ek csípős paprikakrém
- 10 dkg brindza (juhtúró)
- 1 csokor friss petrezselyem
- ízlés szerint só és
- frissen őrölt színes bors
Elkészítése:
A csirkemellet apró kockára vágjuk, némi zsiradékon aranybarnára pirítjuk, majd kiszedjük egy tányérra és félretesszük.
A zöldborsót ráöntjük a húsból visszamaradt szaftra, ha szükséges még öntünk alá némi zsiradékot, és fedő alatt maximum 10 perc alatt puhára pároljuk.
Egy tálban villával összetörjük a juhtúrót, hozzáadjuk a tejfölt, a paprikakrémet, sózzuk, borsozzuk, majd ha a borsó roppanósra párolódott, visszatesszük mellé a húst, leöntjük a juhtúrós szósszal, és összeforraljuk.
Frissen aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Mivel a borsó ott van mellette, nem feltétlenül szükséges hozzá köret.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.