Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Juhtúrós, zöldborsós csirkemell recept

Juhtúrós, zöldborsós csirkemell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkemellfilé
    • 45 dkg zsenge zöldborsó (friss híján fagyasztott is jó)
    • 5 ek tejföl
    • 1 ek csípős paprikakrém
    • 10 dkg brindza (juhtúró)
    • 1 csokor friss petrezselyem
    • ízlés szerint só és
    • frissen őrölt színes bors

    Elkészítése:

    A csirkemellet apró kockára vágjuk, némi zsiradékon aranybarnára pirítjuk, majd kiszedjük egy tányérra és félretesszük.

    A zöldborsót ráöntjük a húsból visszamaradt szaftra, ha szükséges még öntünk alá némi zsiradékot, és fedő alatt maximum 10 perc alatt puhára pároljuk.

    Egy tálban villával összetörjük a juhtúrót, hozzáadjuk a tejfölt, a paprikakrémet, sózzuk, borsozzuk, majd ha a borsó roppanósra párolódott, visszatesszük mellé a húst, leöntjük a juhtúrós szósszal, és összeforraljuk.

    Frissen aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

    Mivel a borsó ott van mellette, nem feltétlenül szükséges hozzá köret.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá