Juhtúrós, zöldborsós csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Juhtúrós, zöldborsós csirkemell

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 45 dkg zsenge zöldborsó (friss híján fagyasztott is jó)
  • 5 ek tejföl
  • 1 ek csípős paprikakrém
  • 10 dkg brindza (juhtúró)
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • ízlés szerint só és
  • frissen őrölt színes bors

Elkészítése:

A csirkemellet apró kockára vágjuk, némi zsiradékon aranybarnára pirítjuk, majd kiszedjük egy tányérra és félretesszük.

A zöldborsót ráöntjük a húsból visszamaradt szaftra, ha szükséges még öntünk alá némi zsiradékot, és fedő alatt maximum 10 perc alatt puhára pároljuk.

Egy tálban villával összetörjük a juhtúrót, hozzáadjuk a tejfölt, a paprikakrémet, sózzuk, borsozzuk, majd ha a borsó roppanósra párolódott, visszatesszük mellé a húst, leöntjük a juhtúrós szósszal, és összeforraljuk.

Frissen aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Mivel a borsó ott van mellette, nem feltétlenül szükséges hozzá köret.

Jó étvágyat!