Jóasszony módra készült csirkemell recept

Hozzávalók:
- 2 csirkemell
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg csiperke gomba
- 1 ek tejföl
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 kiskanál aprított petrezselyemzöld
- só
- őrölt bors
- kevés olaj
Elkészítése:
A csirkemelleket középen bevágjuk, szétéhajtjuk, majd kikloffoljuk. Mindkét oldalán megsózzuk és kevés olajon megsütjük úgy, hogy az olajba 2 fokhagymagerezdet is belenyomunk.
A megmaradt fokhagymás olajon a reszelt hagymát és az apróra vágott szalonnát megpirítjuk, enyhén megsózzuk, frissen borsot őrlünk rá, majd felöntjük kevés száraz fehérborral. Hozzáadjuk a felszelt gombát, a tejfölt és a petrezselyemzöldet. Pár percig főzzük, annyira, hogy kicsit besűrűsödjön.
A bőséges ragut a megsütött hússzeleteken tálaljuk.
Sült burgonyával, krumplipürével lehet tálalni. Illik mellé a csalamádé is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »