Jóasszony módra készült csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg csiperke gomba
  • 1 ek tejföl
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 kiskanál aprított petrezselyemzöld
  • őrölt bors
  • kevés olaj

Elkészítése:

A csirkemelleket középen bevágjuk, szétéhajtjuk, majd kikloffoljuk. Mindkét oldalán megsózzuk és kevés olajon megsütjük úgy, hogy az olajba 2 fokhagymagerezdet is belenyomunk.

A megmaradt fokhagymás olajon a reszelt hagymát és az apróra vágott szalonnát megpirítjuk, enyhén megsózzuk, frissen borsot őrlünk rá, majd felöntjük kevés száraz fehérborral. Hozzáadjuk a felszelt gombát, a tejfölt és a petrezselyemzöldet. Pár percig főzzük, annyira, hogy kicsit besűrűsödjön.

A bőséges ragut a megsütött hússzeleteken tálaljuk.

Sült burgonyával, krumplipürével lehet tálalni. Illik mellé a csalamádé is.