Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Jerk csirke recept

Jerk csirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • Ízlés szerint csirkecomb vagy csirkeszárny. (lehet vegyesen is)

    Hozzávalók a páchoz:

    • 1 cs újhagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 db chili (vagy chili krém)
    • gyömbér (2-3 cm-es darab)
    • 1 lime leve
    • 2 ek szójaszósz
    • 1 ek worchester szósz
    • 4-5 ek olívaolaj
    • 2 ek barna cukor
    • 1/2 ek őrölt szegfűbors
    • 1 ek friss kakukkfű (v. 1 tk szárított)
    • 1 tk só
    • 1,5 dl fehér bor
    • 1-2 db lime

    Elkészítése:

    A pác elkészítéséhez az újhagymát karikázzuk fel, majd a többi hozzávalóval együtt turmixoljuk össze.

    A csirkecombokat, és a szárnyakat sózzuk be, majd hagyjuk legalább egy fél óráig állni, hogy só kicsit átjárja.

    Ezután alaposan forgassuk bele a húst a pácba, majd a tálat lefedve, tegyük be éjszakára a hűtőbe, hogy az ízek jól átjárják.

    A bepácolt húsokat tegyük a tepsibe egymás mellé, helyezzük közé a negyedekbe vágott lime-ot, majd öntsük rá a tálban maradt pácot. Ezután öntsük alá a bort (v.vizet), majd fedjük le a tepsi tetejét.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten kb. egy óra alatt pároljuk puhára a húst. Ezután vegyük le a fóliát, majd tegyük vissza a sütőbe, és süssük pirosra, ropogósra.

    Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá