Jerk csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • Ízlés szerint csirkecomb vagy csirkeszárny. (lehet vegyesen is)

Hozzávalók a páchoz:

  • 1 cs újhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db chili (vagy chili krém)
  • gyömbér (2-3 cm-es darab)
  • 1 lime leve
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 ek worchester szósz
  • 4-5 ek olívaolaj
  • 2 ek barna cukor
  • 1/2 ek őrölt szegfűbors
  • 1 ek friss kakukkfű (v. 1 tk szárított)
  • 1 tk só
  • 1,5 dl fehér bor
  • 1-2 db lime

Elkészítése:

A pác elkészítéséhez az újhagymát karikázzuk fel, majd a többi hozzávalóval együtt turmixoljuk össze.

A csirkecombokat, és a szárnyakat sózzuk be, majd hagyjuk legalább egy fél óráig állni, hogy só kicsit átjárja.

Ezután alaposan forgassuk bele a húst a pácba, majd a tálat lefedve, tegyük be éjszakára a hűtőbe, hogy az ízek jól átjárják.

A bepácolt húsokat tegyük a tepsibe egymás mellé, helyezzük közé a negyedekbe vágott lime-ot, majd öntsük rá a tálban maradt pácot. Ezután öntsük alá a bort (v.vizet), majd fedjük le a tepsi tetejét.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten kb. egy óra alatt pároljuk puhára a húst. Ezután vegyük le a fóliát, majd tegyük vissza a sütőbe, és süssük pirosra, ropogósra.

Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínáljuk.