Jércemell Széchenyi-módon recept

Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell
- 20 dkg pulykamáj
- 20 dkg vegyes gomba (laska, csiperke fehér-barna)
- 60 dkg kelkáposzta
- 50 dkg alma
- 0,5 dl főzőtejszín
- 20 dkg szeletelt bacon
- 4,5 dkg vaj
- 3 cl konyak
- őrölt kömény
- 1 dl vörösbor
- só, bors
Elkészítése:
A húst megnyitjuk, fűszerezzük sóval, borssal, konyakot öntünk rá. Egy szelet pulykamájat, gombát teszünk rá és visszahajtjuk. Baconnal befedjük. 175°C-ra előmelegített sütőben 14 percig sütjük. A visszamaradt pecsenyelébe vörösbort adunk és beforraljuk, majd ezzel meglocsoljuk.
A kelkáposztát két ujjnyi szeletekre vágjuk és leforrázzuk. Lepirítjuk a megmaradt bacont és rárakjuk a kelkáposztát. Sóval, borssal, köménymaggal ízesítjük és főzőtejszínnel felforraljuk. Az almákat felcikkezzük és vajon pirítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »