Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Jércemell Széchenyi-módon recept

Jércemell Széchenyi-módon
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg csirkemell
    • 20 dkg pulykamáj
    • 20 dkg vegyes gomba (laska, csiperke fehér-barna)
    • 60 dkg kelkáposzta
    • 50 dkg alma
    • 0,5 dl főzőtejszín
    • 20 dkg szeletelt bacon
    • 4,5 dkg vaj
    • 3 cl konyak
    • őrölt kömény
    • 1 dl vörösbor
    • só, bors

    Elkészítése:

    A húst megnyitjuk, fűszerezzük sóval, borssal, konyakot öntünk rá. Egy szelet pulykamájat, gombát teszünk rá és visszahajtjuk. Baconnal befedjük. 175°C-ra előmelegített sütőben 14 percig sütjük. A visszamaradt pecsenyelébe vörösbort adunk és beforraljuk, majd ezzel meglocsoljuk.

    A kelkáposztát két ujjnyi szeletekre vágjuk és leforrázzuk. Lepirítjuk a megmaradt bacont és rárakjuk a kelkáposztát. Sóval, borssal, köménymaggal ízesítjük és főzőtejszínnel felforraljuk. Az almákat felcikkezzük és vajon pirítjuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá