Jércemell Széchenyi-módon

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Jércemell Széchenyi-módon

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 20 dkg pulykamáj
  • 20 dkg vegyes gomba (laska, csiperke fehér-barna)
  • 60 dkg kelkáposzta
  • 50 dkg alma
  • 0,5 dl főzőtejszín
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 4,5 dkg vaj
  • 3 cl konyak
  • őrölt kömény
  • 1 dl vörösbor
  • só, bors

Elkészítése:

A húst megnyitjuk, fűszerezzük sóval, borssal, konyakot öntünk rá. Egy szelet pulykamájat, gombát teszünk rá és visszahajtjuk. Baconnal befedjük. 175°C-ra előmelegített sütőben 14 percig sütjük. A visszamaradt pecsenyelébe vörösbort adunk és beforraljuk, majd ezzel meglocsoljuk.

A kelkáposztát két ujjnyi szeletekre vágjuk és leforrázzuk. Lepirítjuk a megmaradt bacont és rárakjuk a kelkáposztát. Sóval, borssal, köménymaggal ízesítjük és főzőtejszínnel felforraljuk. Az almákat felcikkezzük és vajon pirítjuk.