Jérce jóasszony módra recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 szép sütni való csirke
- só
- bors
- majoránna
- 0,5 dl olaj
- 10 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg apró gomba
- 20 dkg gyöngyhagyma
- 2 dl száraz fehérbor
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítése:
A csirkét a szokott módon darabolom fel, meghintem sóval, borssal, majoránnával.
Tepsibe teszem, meglocsolom olajjal, és forró sütőben szép piros-ropogósra sütöm.
Eközben a szalonnát felkockázom, zsírjára sütöm. Hozzáadom a gyöngyhagymát és a gombát, együtt párolom néhány percig. Felöntöm borral, majd az egészet ráborítom a megsült csirkére. Még egy rövid ideig visszateszem a sütőbe.
Tálalás előtt friss petrezselyemmel szórom meg.
A jérce jóasszony módra kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 15 g
Szénhidrát: 1 g
Zsír: 14 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

