Jérce jóasszony módra

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 szép sütni való csirke
  • bors
  • majoránna
  • 0,5 dl olaj
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg apró gomba
  • 20 dkg gyöngyhagyma
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítése:

A csirkét a szokott módon darabolom fel, meghintem sóval, borssal, majoránnával.

Tepsibe teszem, meglocsolom olajjal, és forró sütőben szép piros-ropogósra sütöm.

Eközben a szalonnát felkockázom, zsírjára sütöm. Hozzáadom a gyöngyhagymát és a gombát, együtt párolom néhány percig. Felöntöm borral, majd az egészet ráborítom a megsült csirkére. Még egy rövid ideig visszateszem a sütőbe.

Tálalás előtt friss petrezselyemmel szórom meg.