Hortobágyi pulykamell recept

Hozzávalók:
- 4 szelet pulykamell
- kevés liszt
- olaj a sütéshez
- 20 dkg gomba
- 1 pár debreceni kolbász
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl főzőtejszín
- só
- frissen őrölt bors
- kevés őrölt pirospaprika
Elkészítése:
A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk, kevés lisztbe forgatjuk, mindkét oldalát kevés olajon megsütjük. A pulykamell gyorsan sül, csak pár perc szükséges a készre sütéséhez. Félretesszük.
Ugyanabban a serpenyőben, a maradék olajon a csíkokra vágott hagymát, és a szétnyomott fokhagymát megdinszteljük, majd a felszeletelt gombát, és a debreceni kolbászt is enyhén megpirítjuk. Fellazítjuk a főzőtejszínnel, sózzuk, borsozzuk, kevés őrölt paprikával színezzük. Felforraljuk, és a megsült pulykamell szeleteken tálaljuk.
Szaftos étel, így tésztát, vagy rizst kínáljunk hozzá köretként.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »