Hortobágyi pulykamell recept
Hozzávalók:
- 4 szelet pulykamell
- kevés liszt
- olaj a sütéshez
- 20 dkg gomba
- 1 pár debreceni kolbász
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl főzőtejszín
- só
- frissen őrölt bors
- kevés őrölt pirospaprika
Elkészítése:
A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk, kevés lisztbe forgatjuk, mindkét oldalát kevés olajon megsütjük. A pulykamell gyorsan sül, csak pár perc szükséges a készre sütéséhez. Félretesszük.
Ugyanabban a serpenyőben, a maradék olajon a csíkokra vágott hagymát, és a szétnyomott fokhagymát megdinszteljük, majd a felszeletelt gombát, és a debreceni kolbászt is enyhén megpirítjuk. Fellazítjuk a főzőtejszínnel, sózzuk, borsozzuk, kevés őrölt paprikával színezzük. Felforraljuk, és a megsült pulykamell szeleteken tálaljuk.
Szaftos étel, így tésztát, vagy rizst kínáljunk hozzá köretként.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

