Hortobágyi húsos palacsinta tekercsek recept

Hozzávalók:
Raguhoz:
- 1 nagyobb csirkemellfilé
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3-4 ek olaj
- 1 kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 2 nagyobb koktélparadicsom
- 2 tk házi darált paprika
- 1 csapott tk őrölt pirospaprika
- 1 púpos tk liszt
- 3 dl tejföl
Palacsintához:
- 3 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csapott kk só
- 12 jó púpos ek liszt
- 4,8 dl tej
- 0,5 dl olaj
Elkészítése:
A megtisztított csirkemellet kockára vágjuk, kicsit lecsepegtetjük.
A hagymát apróra kockázzuk, és egy kevés olajon üvegesre pároljuk, majd a húst fehéredésig pirítjuk rajta.
Meghintjük a sóval, borssal, fűszerpaprikával, hozzáadjuk a feldarabolt koktél paradicsomokat, a darált paprikát, és kb. 0,5 dl vízzel felengedve fedő alatt puhára főzzük.
Ha puha a hús és a víz is elfőtt, akkor kiszedjük a húst a szaftból.
Előbbit késsel egész apróra vágjuk, míg a visszamaradt szaftot (ami nem sok, de épp elég, hogy megízesítse és színezze a tejölt) egy teáskanálnyi liszttel simára keverünk, majd a tejfölt is hozzáadjuk, és a tűzre visszatéve átforrósítjuk, besűrítjük.
Palacsinta készítése:
A tojásokat a sóval kikeverjük, majd beleszórjuk a lisztet.
A tejet fokozatosan adagolva sima tésztát keverünk. Hozzáadjuk az olajat.
Olajjal kikent, felforrósított palacsintasütőben kb. 8 nagyobb palacsintát sütünk.
Az összevágott húshoz adunk 2 evőkanál tejfölös szaftot, elkeverjük, majd a kiterített palacsinták közepén egyenletesen elosztjuk a tölteléket.
A két oldalát behajtjuk, majd alulról feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és a tetejükre kanalazzuk a tejfölös szaftot.
Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 180 fokon hőlégkeveréssel kb. 10 perc alatt átforrósítjuk.
Tipp:
Ezt az ételt Sógornőm készítette, mikor legutóbb a szülinapján voltunk köszönteni. Nagyon ízlett, és már akkor tudtam, hogy ki fogom próbálni. A sémát elmondta, de a saját palacsinta receptemet használtam, és az adagokat is a családra méreteztem. 8 nagyobb palacsinta lett, így ennyi részre osztottam a tölteléket is. Picit munkaigényes, de igazán megéri elkészíteni. Melegen, vagy hidegen is nagyon finom. Ezért az utolsó lépés, a sütőben való melegítés akár el is hagyható. Fura lehet, de nem csináltam hozzá külön köretet, így is nagyon laktató ebéd lett belőle.
A hortobágyi húsos palacsinta tekercsek kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 10 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »