Hentes tokány recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 csomag tészta
- 60 dkg csirkehús
- 10 dkg húsos szalonna
- 10 dkg póréhagyma
- 10 dkg gomba
- 10 dkg savanyú uborka
- 0,5 dl olaj
- 3 dl tejföl
- 1 ek mustár
- 1 ek ketchup
- só
- őrölt bors
Elkészítése:
A csirkehúst és a szalonnát vékony csíkokra vágjuk.
A zöldségeket megtisztítjuk, és feldaraboljuk: a gombát felszeleteljük, a póréhagymát és az uborkát félbe vágjuk, majd úgy szeleteljük.
Kevés olajon megpirítjuk a szalonnát, majd rádobjuk a húst, és addig pirítjuk, amíg ki nem fehéredik.
Dobjuk rá a hagymát, forgassuk át, majd 2 perc elteltével mehet hozzá a gomba is. Néhány perc alatt pirítsuk le. Adjuk hozzá a mustárt és a ketchupot. Sózzuk, borsozzuk, keverjük össze, majd öntsük rá a tejfölt és kevéske vizet. Keverjük bele az uborkát is, forraljuk össze, majd tálaljuk.
A tésztát bő, sós vízben főzzük ki, majd öblítsük le, és a raguval tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.