Házi tortilla, csirke fajitas, paradicsom salsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
12 tortillához:
- 40 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 2 tk só
- 3 dl langyos víz
- 8 cl étolaj
- liszt a nyújtáshoz
Paradicsom salsához:
- 3 paradicsom
- 1 lilahagyma
- 1-2 szál friss koriander
- 1/2 citrom frissen facsart leve
- só
- bors
- 2 gerezd fokhagyma
Csirke fajitashoz:
- 30 dkg csirkemell filé
- 1 tk őrölt koriander mag
- 1 tk őrölt római kömény
- 2 ek olaj
- 1/2 citrom frissen facsart leve
- só
- bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek étolaj
- 2 kaliforniai paprika
- 2 lilahagyma
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
A tortillához száraz alapanyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat és miközben a robotgéppel jól összedolgozzuk, óvatosan hozzáadjuk a vizet is. Kis liszttel megszórjuk a tetejét és letakarva fél órát pihentetjük. Ezután 12 részre osztjuk a tésztát, és egy lisztezett gyúródeszkán vékony korongokra nyújtjuk őket. Palacsinta méretűre szoktam nyújtani, hogy kényelmesen elférjen benne a töltelék.
Olaj nélkül felmelegítünk egy serpenyőt vagy palacsintasütőt és a lapokat egyesével megsütjük. Amikor elkezd hólyagosodni a tészta, egy lapáttal lenyomkodjuk. Ahhoz, hogy puha maradjon a tortilla, benedvesítünk egy konyharuhát és beletesszük a tésztákat felhasználásig.
A paradicsom salsához az alapanyagokat robotgépben durvára aprítjuk.
A fajitashoz a csirkemellet csíkokra vágjuk és egy tálba tesszük. Az olajat, az apróra zúzott fokhagymát, koriandert, római köményt, citromot, sót, borsot összekeverjük és hozzáadjuk a felcsíkozott csirkemellet. Letakarjuk és pár percig pihentetjük hűtőben.
Serpenyőben olajat hevítünk és a pácolt húst lepirítjuk, ha kész akkor egy tálra tesszük. Közben a kaliforniai paprikát és a hagymást is felcsíkozzuk, és abban a serpenyőben, amiben a hús sült őket is lepirítjuk. Sózni a zöldségeket nem sózzuk, mert akkor levet eresztenek és inkább párolódni fognak, mint szépen sülni. Ha kész, akkor a húst is a zöldségekhez adjuk és összeforgatjuk, ízlés és szükség serint sózzuk, borsozzuk.
Végül az elkészült húst a tortilla lapokba töltjük és a salsával együtt kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »