Házi tortilla, csirke fajitas, paradicsom salsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
12 tortillához:
- 40 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 2 tk só
- 3 dl langyos víz
- 8 cl étolaj
- liszt a nyújtáshoz
Paradicsom salsához:
- 3 paradicsom
- 1 lilahagyma
- 1-2 szál friss koriander
- 1/2 citrom frissen facsart leve
- só
- bors
- 2 gerezd fokhagyma
Csirke fajitashoz:
- 30 dkg csirkemell filé
- 1 tk őrölt koriander mag
- 1 tk őrölt római kömény
- 2 ek olaj
- 1/2 citrom frissen facsart leve
- só
- bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek étolaj
- 2 kaliforniai paprika
- 2 lilahagyma
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
A tortillához száraz alapanyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat és miközben a robotgéppel jól összedolgozzuk, óvatosan hozzáadjuk a vizet is. Kis liszttel megszórjuk a tetejét és letakarva fél órát pihentetjük. Ezután 12 részre osztjuk a tésztát, és egy lisztezett gyúródeszkán vékony korongokra nyújtjuk őket. Palacsinta méretűre szoktam nyújtani, hogy kényelmesen elférjen benne a töltelék.
Olaj nélkül felmelegítünk egy serpenyőt vagy palacsintasütőt és a lapokat egyesével megsütjük. Amikor elkezd hólyagosodni a tészta, egy lapáttal lenyomkodjuk. Ahhoz, hogy puha maradjon a tortilla, benedvesítünk egy konyharuhát és beletesszük a tésztákat felhasználásig.
A paradicsom salsához az alapanyagokat robotgépben durvára aprítjuk.
A fajitashoz a csirkemellet csíkokra vágjuk és egy tálba tesszük. Az olajat, az apróra zúzott fokhagymát, koriandert, római köményt, citromot, sót, borsot összekeverjük és hozzáadjuk a felcsíkozott csirkemellet. Letakarjuk és pár percig pihentetjük hűtőben.
Serpenyőben olajat hevítünk és a pácolt húst lepirítjuk, ha kész akkor egy tálra tesszük. Közben a kaliforniai paprikát és a hagymást is felcsíkozzuk, és abban a serpenyőben, amiben a hús sült őket is lepirítjuk. Sózni a zöldségeket nem sózzuk, mert akkor levet eresztenek és inkább párolódni fognak, mint szépen sülni. Ha kész, akkor a húst is a zöldségekhez adjuk és összeforgatjuk, ízlés és szükség serint sózzuk, borsozzuk.
Végül az elkészült húst a tortilla lapokba töltjük és a salsával együtt kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »