Házi tortilla, csirke fajitas, paradicsom salsa recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
12 tortillához:
- 40 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 2 tk só
- 3 dl langyos víz
- 8 cl étolaj
- liszt a nyújtáshoz
Paradicsom salsához:
- 3 paradicsom
- 1 lilahagyma
- 1-2 szál friss koriander
- 1/2 citrom frissen facsart leve
- só
- bors
- 2 gerezd fokhagyma
Csirke fajitashoz:
- 30 dkg csirkemell filé
- 1 tk őrölt koriander mag
- 1 tk őrölt római kömény
- 2 ek olaj
- 1/2 citrom frissen facsart leve
- só
- bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek étolaj
- 2 kaliforniai paprika
- 2 lilahagyma
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
A tortillához száraz alapanyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat és miközben a robotgéppel jól összedolgozzuk, óvatosan hozzáadjuk a vizet is. Kis liszttel megszórjuk a tetejét és letakarva fél órát pihentetjük. Ezután 12 részre osztjuk a tésztát, és egy lisztezett gyúródeszkán vékony korongokra nyújtjuk őket. Palacsinta méretűre szoktam nyújtani, hogy kényelmesen elférjen benne a töltelék.
Olaj nélkül felmelegítünk egy serpenyőt vagy palacsintasütőt és a lapokat egyesével megsütjük. Amikor elkezd hólyagosodni a tészta, egy lapáttal lenyomkodjuk. Ahhoz, hogy puha maradjon a tortilla, benedvesítünk egy konyharuhát és beletesszük a tésztákat felhasználásig.
A paradicsom salsához az alapanyagokat robotgépben durvára aprítjuk.
A fajitashoz a csirkemellet csíkokra vágjuk és egy tálba tesszük. Az olajat, az apróra zúzott fokhagymát, koriandert, római köményt, citromot, sót, borsot összekeverjük és hozzáadjuk a felcsíkozott csirkemellet. Letakarjuk és pár percig pihentetjük hűtőben.
Serpenyőben olajat hevítünk és a pácolt húst lepirítjuk, ha kész akkor egy tálra tesszük. Közben a kaliforniai paprikát és a hagymást is felcsíkozzuk, és abban a serpenyőben, amiben a hús sült őket is lepirítjuk. Sózni a zöldségeket nem sózzuk, mert akkor levet eresztenek és inkább párolódni fognak, mint szépen sülni. Ha kész, akkor a húst is a zöldségekhez adjuk és összeforgatjuk, ízlés és szükség serint sózzuk, borsozzuk.
Végül az elkészült húst a tortilla lapokba töltjük és a salsával együtt kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

