Hawai csirke besamellel recept
Hozzávalók:
- 70 dkg pulyka, vagy csirkemell
- 1 konzerv ananász
- 4 ek vaj
- 4 ek liszt
- 3 bögre tej
- só
- 1 tk őrölt szerecsendió
- 1 tk őrölt fehérbors
- 10 dkg reszelt sajt
- liszt a panírozáshoz
- napraforgó olaj a sütéshez
Elkészítése:
A pulykamellet vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, meghempergetjük lisztben, majd olajban addig sütjük, míg nem kap egy kis színt.
A szeleteket tepsibe tesszük, és darabolt ananászt teszünk a tetejükre.
Egy kis lábosban közben besamelmártást készítünk: a vajat felolvasztjuk, és elkeverjük benne a lisztet. Ezután felöntjük tejjel, és teljesen simára főzzük. Utána a tűzről levéve hozzáadjuk a sót, a szerecsendiót és a fehérborsot.
Az elkészült mártást a pulykamell szeletekre tesszük, majd megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben a sajt pirulásáig sütjük. Tálalhatjuk tésztával, rizzsel és krumplipürével is. (mi kovászos uborkával vagy salátával szeretjük.)
Sztori: Sokszor ettem étteremben, ilyet, nagyon szeretem, idén elhatároztam megcsinálom itthon. ilyen lett :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

