Hawai csirke besamellel recept

Hozzávalók:
- 70 dkg pulyka, vagy csirkemell
- 1 konzerv ananász
- 4 ek vaj
- 4 ek liszt
- 3 bögre tej
- só
- 1 tk őrölt szerecsendió
- 1 tk őrölt fehérbors
- 10 dkg reszelt sajt
- liszt a panírozáshoz
- napraforgó olaj a sütéshez
Elkészítése:
A pulykamellet vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, meghempergetjük lisztben, majd olajban addig sütjük, míg nem kap egy kis színt.
A szeleteket tepsibe tesszük, és darabolt ananászt teszünk a tetejükre.
Egy kis lábosban közben besamelmártást készítünk: a vajat felolvasztjuk, és elkeverjük benne a lisztet. Ezután felöntjük tejjel, és teljesen simára főzzük. Utána a tűzről levéve hozzáadjuk a sót, a szerecsendiót és a fehérborsot.
Az elkészült mártást a pulykamell szeletekre tesszük, majd megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben a sajt pirulásáig sütjük. Tálalhatjuk tésztával, rizzsel és krumplipürével is. (mi kovászos uborkával vagy salátával szeretjük.)
Sztori: Sokszor ettem étteremben, ilyet, nagyon szeretem, idén elhatároztam megcsinálom itthon. ilyen lett :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »