Hozzávalók:
Elkészítése:
A pulykamellet vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, meghempergetjük lisztben, majd olajban addig sütjük, míg nem kap egy kis színt.
A szeleteket tepsibe tesszük, és darabolt ananászt teszünk a tetejükre.
Egy kis lábosban közben besamelmártást készítünk: a vajat felolvasztjuk, és elkeverjük benne a lisztet. Ezután felöntjük tejjel, és teljesen simára főzzük. Utána a tűzről levéve hozzáadjuk a sót, a szerecsendiót és a fehérborsot.
Az elkészült mártást a pulykamell szeletekre tesszük, majd megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben a sajt pirulásáig sütjük. Tálalhatjuk tésztával, rizzsel és krumplipürével is. (mi kovászos uborkával vagy salátával szeretjük.)
Sztori: Sokszor ettem étteremben, ilyet, nagyon szeretem, idén elhatároztam megcsinálom itthon. ilyen lett :)