Havasi csirke recept
Hozzávalók:
- 6 db csirke felső comb
- só ízlés szerint
- 5 ek napraforgó olaj
- 1 dl víz
- 2 közepes db burgonya
- 20 dkg gomba
- 20 dkg savanyú káposzta
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 csokor petrezselyem
- 2 dl tejföl
- 10 dkg sajt
Elkészítése:
A csirkecombot megmossuk (én leszedtem a bőrét), ízlés szerint sózzuk, majd olajjal kikent tepsibe helyezzük. Aláöntjük a vizet, és fóliával lefedve sütjük. A burgonyát héjastól megfőzzük, majd megpucoljuk, és villával szétnyomkodjuk.
A gombát kevés olajon megdinszteljük, a káposztát megmossuk, majd botmixerrel felaprítjuk. Hozzáadjuk a szétnyomkodott burgonyát, tojássárgáját, a csokor felaprított petrezselymet, és ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
Amikor a hús félig megsült, betakarjuk a töltelékkel, visszatesszük a fóliát, és tovább sütjük 20 percig.
Majd lekenjük tejföllel, sajtot szeletelünk rá, és pár percig visszatesszük még sülni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »



