Hagymás- kukoricás csirke recept

Hozzávalók:
- 2 nagyobb csirkemell
- fél doboz kukorica
- 10 dkg sajt
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 20 dkg liszt
- 4 ek mustár
- 1 ek ételízesítő
- 1 tk só
- olaj
- 450 gr tejföl
Elkészítése:
A csirkemellet felszeleteljük, majd kiklopfoljuk és befűszerezzük. Megkenjük a mustárral és negyed óráig állni hagyjuk.
Amikor letelet a egyed óra beleforgatjuk lisztbe és kevés olajon megsütjük.
Egy másik edényben megpirítjuk a felkockázott hagymát és a kukorica hozzáadása után pár percig pároljuk.
Beleöntjük a megfűszerezett tejfölt (sóval, borssal, esetleg petrezselyemzölddel) és összeforraljuk.
Hőálló tálba rakjuk egymás mellé a húsokat és leöntjük a tejfölös szósszal, sajtot szórunk rá és sütőben 250 fokon aranybarnára sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »