Hagymás- kukoricás csirke recept

Hozzávalók:
- 2 nagyobb csirkemell
- fél doboz kukorica
- 10 dkg sajt
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 20 dkg liszt
- 4 ek mustár
- 1 ek ételízesítő
- 1 tk só
- olaj
- 450 gr tejföl
Elkészítése:
A csirkemellet felszeleteljük, majd kiklopfoljuk és befűszerezzük. Megkenjük a mustárral és negyed óráig állni hagyjuk.
Amikor letelet a egyed óra beleforgatjuk lisztbe és kevés olajon megsütjük.
Egy másik edényben megpirítjuk a felkockázott hagymát és a kukorica hozzáadása után pár percig pároljuk.
Beleöntjük a megfűszerezett tejfölt (sóval, borssal, esetleg petrezselyemzölddel) és összeforraljuk.
Hőálló tálba rakjuk egymás mellé a húsokat és leöntjük a tejfölös szósszal, sajtot szórunk rá és sütőben 250 fokon aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »