Hagymás- kukoricás csirke recept
Hozzávalók:
- 2 nagyobb csirkemell
- fél doboz kukorica
- 10 dkg sajt
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 20 dkg liszt
- 4 ek mustár
- 1 ek ételízesítő
- 1 tk só
- olaj
- 450 gr tejföl
Elkészítése:
A csirkemellet felszeleteljük, majd kiklopfoljuk és befűszerezzük. Megkenjük a mustárral és negyed óráig állni hagyjuk.
Amikor letelet a egyed óra beleforgatjuk lisztbe és kevés olajon megsütjük.
Egy másik edényben megpirítjuk a felkockázott hagymát és a kukorica hozzáadása után pár percig pároljuk.
Beleöntjük a megfűszerezett tejfölt (sóval, borssal, esetleg petrezselyemzölddel) és összeforraljuk.
Hőálló tálba rakjuk egymás mellé a húsokat és leöntjük a tejfölös szósszal, sajtot szórunk rá és sütőben 250 fokon aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »


