Hagymás- kukoricás csirke

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb csirkemell
  • fél doboz kukorica
  • 10 dkg sajt
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 20 dkg liszt
  • 4 ek mustár
  • 1 ek ételízesítő
  • 1 tk só
  • olaj
  • 450 gr tejföl

Elkészítése:

A csirkemellet felszeleteljük, majd kiklopfoljuk és befűszerezzük. Megkenjük a mustárral és negyed óráig állni hagyjuk.

Amikor letelet a egyed óra beleforgatjuk lisztbe és kevés olajon megsütjük.

Egy másik edényben megpirítjuk a felkockázott hagymát és a kukorica hozzáadása után pár percig pároljuk.

Beleöntjük a megfűszerezett tejfölt (sóval, borssal, esetleg petrezselyemzölddel)  és összeforraljuk.

Hőálló tálba rakjuk egymás mellé a húsokat és leöntjük a tejfölös szósszal, sajtot szórunk rá és sütőben 250 fokon aranybarnára sütjük.