Hagymás csirkemáj paprikásan recept
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 2 ek tyúkzsír
- 1 púpos kk morzsolt majoránna
- 1 púpos tk fűszerpaprika
- 0,5 dl víz
- 2 nagy csipet só
Elkészítése:
A csirkemájat alaposan kiáztatjuk, az eres részt kivágjuk, és kicsit lecsepegtetjük.
A hagymát fél karikára vágjuk.
Egy serpenyőben zsírt forrósítunk, amint a hagymát üvegesre pároljuk, majd rárakjuk a májat. Közepes lángon fehéredésig sütjük, majd megszórjuk a majoránnával, paprikával és öntünk hozzá egy kevés vizet.
Mérsékelt lángon addig puhítjuk, míg az összes víz elfő. Ha egy fogpiszkával megszúrjuk a legvastagabb májat és már nem folyik ki belőle véres lé, akkor jó.
Megszórjuk egy kevés sóval.
Melegen, petrezselymes krumplival kínáljuk.
Tipp:
A máj nagyon megosztó étel, de mi szeretjük. Nem túl gyakran, de készül belőle valamilyen finomság. Ez a fogás olyan egyszerű, és olyan hamar elkészíthető, hogy kevés szabadidővel rendelkező háziasszonyok is nyugodtan belevághatnak. Bevallom, hogy a tisztítása az, amit nem kedvelek, de a végeredmény kedvéért mindenképpen megéri. Petrezselymes krumplival a legfinomabb.