Hagymás csirkemáj paprikásan recept

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 2 ek tyúkzsír
- 1 púpos kk morzsolt majoránna
- 1 púpos tk fűszerpaprika
- 0,5 dl víz
- 2 nagy csipet só
Elkészítése:
A csirkemájat alaposan kiáztatjuk, az eres részt kivágjuk, és kicsit lecsepegtetjük.
A hagymát fél karikára vágjuk.
Egy serpenyőben zsírt forrósítunk, amint a hagymát üvegesre pároljuk, majd rárakjuk a májat. Közepes lángon fehéredésig sütjük, majd megszórjuk a majoránnával, paprikával és öntünk hozzá egy kevés vizet.
Mérsékelt lángon addig puhítjuk, míg az összes víz elfő. Ha egy fogpiszkával megszúrjuk a legvastagabb májat és már nem folyik ki belőle véres lé, akkor jó.
Megszórjuk egy kevés sóval.
Melegen, petrezselymes krumplival kínáljuk.
Tipp:
A máj nagyon megosztó étel, de mi szeretjük. Nem túl gyakran, de készül belőle valamilyen finomság. Ez a fogás olyan egyszerű, és olyan hamar elkészíthető, hogy kevés szabadidővel rendelkező háziasszonyok is nyugodtan belevághatnak. Bevallom, hogy a tisztítása az, amit nem kedvelek, de a végeredmény kedvéért mindenképpen megéri. Petrezselymes krumplival a legfinomabb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »