Hagyma ágyon sült csirkemáj recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemáj
- őrölt fekete bors
- 1 tk házi darált paprikakrém
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 2 ek zsír
Köret:
- 70 dkg burgonya
- 2 ek margarin
- 2 dl tej
Továbbá:
- házi vegyes savanyúság
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk és kevés zsíron üvegesre pirítjuk. A csirkemájat megtisztítjuk, rádobjuk a hagymára. Borsozzuk és lefedve pár percet pároljuk.
A fedőt eltávolítva, kevergetve készre sütjük. Amikor már szinte kész, belekeverjük a paprikakrémet is. (Így plusz sóra nincs szükség, mert a paprikakrém már sós.)
Köret készítése:
A burgonyát megpucoljuk, gerezdekre vágjuk és sós vízben megfőzzük. Ha kellően puha, leszűrjük és margarinnal, valamint a vajjal pürésítjük.
A savanyúságot vízzel átöblítjük, majd 1 ek olajat hevítünk egy edényben, és rátesszük. Fedő alatt kissé megpároljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

