Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyros tzatzikivel és házi pitával recept

Gyros tzatzikivel és házi pitával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Gyros:

    • 1000 g csirkemell filé
    • 4 teáskanál gyros fűszerkeverék
    • 1 dl napraforgó olaj
    • 1 kávéskanál só
    • csipet rozmaring

    Tzatziki:

    • 3 közepes kígyóuborka
    • 4 dl joghurt
    • kapor ízlés szerint
    • 5 gerezd fokhagyma
    • 1 ek só

    Pita:

    • 600 g liszt
    • 1 ek méz
    • 2 teáskanál só
    • 1 tasak (11 g) instant élesztő
    • 3,5 dl víz

    Elkészítése:

    Gyros: a húst felcsíkozzuk. Az olajban elkeverjük a fűszereket, ezzel bepácoljuk a csirkét. Kb 1 órát állni hagyjuk, majd egy serpenyőben kisütjük.

    Tzatziki: az uborkát lereszeljük, megsózzuk és állni hagyjuk (kb 10 perc). A joghurtot kikeverjük a fűszerekkel és belenyomkodjuk az uborkát. Ha kell, utána ízesítünk.

    Pita: a meleg vizet, mézet és az élesztőt összekeverjük. Futtatni nem kell. Hozzáadjuk a lisztet és sima tésztát gyúrunk belőle. Keleszteni nem kell, ezért mindjárt 10-12 gombócot készítünk belőle. Kis pitaformákat nyújtunk belőle, kb fél cm vastagot. Konyharuhával letakarjuk és 30 percig pihentetjük. Alatta lisztezzük be a deszkát. Ez fontos, ettől lesz zsebes. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, egy tiszta tepsit teszünk az alsó rácsra. Ebbe rakjuk hármasával, négyesével. Percek alatt gömbölyűvé fújódik fel és ezután már csak 2 percig sütjük tovább. Nem szabad kiszárítani!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá