Gyöngytyúk vargányával recept

Hozzávalók:
- egy 1,5 kg-os gyöngytyúk
- 1 evőkanál olaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 25 dkg vargánya
- 1 pohár vörösbor
- só
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
Az olajban üvegesre pároljuk a reszelt vöröshagymát, megforgatjuk benne a feldarabolt gyöngytyúkot, tört fokhagymával és egy kevés vízzel félpuhára pároljuk. Ekkor mellédobjuk a négybe vágott vargányákat, a borral leöntjük, puhára pároljuk, majd nagy lángon rövid lére forraljuk. Tálalás előtt gazdagon meghintjük a finomra vágott petrezselyemzölddel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »