Gyöngytyúk vargányával recept

Hozzávalók:
- egy 1,5 kg-os gyöngytyúk
- 1 evőkanál olaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 25 dkg vargánya
- 1 pohár vörösbor
- só
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
Az olajban üvegesre pároljuk a reszelt vöröshagymát, megforgatjuk benne a feldarabolt gyöngytyúkot, tört fokhagymával és egy kevés vízzel félpuhára pároljuk. Ekkor mellédobjuk a négybe vágott vargányákat, a borral leöntjük, puhára pároljuk, majd nagy lángon rövid lére forraljuk. Tálalás előtt gazdagon meghintjük a finomra vágott petrezselyemzölddel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »