Gyöngytyúk vargányával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • egy 1,5 kg-os gyöngytyúk
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg vargánya
  • 1 pohár vörösbor
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:
Az olajban üvegesre pároljuk a reszelt vöröshagymát, megforgatjuk benne a feldarabolt gyöngytyúkot, tört fokhagymával és egy kevés vízzel félpuhára pároljuk. Ekkor mellédobjuk a négybe vágott vargányákat, a borral leöntjük, puhára pároljuk, majd nagy lángon rövid lére forraljuk. Tálalás előtt gazdagon meghintjük a finomra vágott petrezselyemzölddel.