Gyöngytyúk hordós káposztával recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 nagy gyöngytyúk
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 3 evőkanál olaj
- 60 dkg savanyú káposzta
- 2 dl tejföl
- só
- 1 kiskanál pirospaprika
Elkészítés:
A szalonnával megtűzdelt gyöngytyúkot egy kanál olajban egy kevés vízzel félig puhára pároljuk. Közben két kanál olajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, a paprikával meghintjük, a káposztát megforgatjuk benne, és félig megpároljuk. A káposzta felét egy tűzálló tál aljára terítjük, a félbe vágott gyöngytyúkot, a maradék káposztát ráterítjük, a pecsenye levét meg a tejfölt ráöntjük, és fedő alatt egészen puhára pároljuk. Tálalás előtt a fedőt levesszük róla, és a sütőben zsírjára sütjük. A gyöngytyúkot kivesszük, felszeleteljük, és a káposzta tetejére rakva tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.