Gyöngytyúk hordós káposztával recept
Hozzávalók:
- 1 nagy gyöngytyúk
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 3 evőkanál olaj
- 60 dkg savanyú káposzta
- 2 dl tejföl
- só
- 1 kiskanál pirospaprika
Elkészítés:
A szalonnával megtűzdelt gyöngytyúkot egy kanál olajban egy kevés vízzel félig puhára pároljuk. Közben két kanál olajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, a paprikával meghintjük, a káposztát megforgatjuk benne, és félig megpároljuk. A káposzta felét egy tűzálló tál aljára terítjük, a félbe vágott gyöngytyúkot, a maradék káposztát ráterítjük, a pecsenye levét meg a tejfölt ráöntjük, és fedő alatt egészen puhára pároljuk. Tálalás előtt a fedőt levesszük róla, és a sütőben zsírjára sütjük. A gyöngytyúkot kivesszük, felszeleteljük, és a káposzta tetejére rakva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

