Gyöngytyúk hordós káposztával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 nagy gyöngytyúk
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 60 dkg savanyú káposzta
  • 2 dl tejföl
  • 1 kiskanál pirospaprika

Elkészítés:
A szalonnával megtűzdelt gyöngytyúkot egy kanál olajban egy kevés vízzel félig puhára pároljuk. Közben két kanál olajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, a paprikával meghintjük, a káposztát megforgatjuk benne, és félig megpároljuk. A káposzta felét egy tűzálló tál aljára terítjük, a félbe vágott gyöngytyúkot, a maradék káposztát ráterítjük, a pecsenye levét meg a tejfölt ráöntjük, és fedő alatt egészen puhára pároljuk. Tálalás előtt a fedőt levesszük róla, és a sütőben zsírjára sütjük. A gyöngytyúkot kivesszük, felszeleteljük, és a káposzta tetejére rakva tálaljuk.