Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Grillezett csirkecombok almás-medvehagymás zellerpürével recept

Grillezett csirkecombok almás-medvehagymás zellerpürével
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    6 főre

    • 6 egész csirkecomb kettévágva
    • 1 csomag grillcsirke fűszer
    • 5-6 gerezd fokhagyma reszelve
    • 2-3 ek kakukkfű
    • 1 ek mustár

    Almás zellerpüré:

    • 1 nagyobb zsenge zellergumó
    • 2 nagy alma
    • 1 vöröshagyma
    • 5-6 gerezd fokhagyma
    • 15-20 zsenge medvehagyma levélke
    • frissen őrölt színes bors
    • 2 ek vaj
    • 2 dl tejszín
    • 1 ek citromlé
    • olaj

    Elkészítése:

    Egy nappal a grillezés előtt, vagy pár órával előtte az összes fűszerrel jól dörzsöljük be a csirkéket. Sót nem fontos hozzáadni, mivel a fűszerkeverék tartalmaz sót és sütés közben még intenzívebbek lesznek az aromák.

    A tárcsát/serpenyőt kissé kiolajozom, felmelegítem az olajat és mehetnek rá a fűszeres combok. Amíg sülnek, neki lehet állni a pürének.

    A zellert megpucolom, felkockázom, és egy mély lábosba teszem a vaj és olaj keverékével együtt. Így a vaj nem fog megégni. Lesózom, és hagyom párolódni, de az sem baj, ha magasabb fokozaton kap egy kis színt.

    Addig héjastól felkockázom az almát is, majd hozzádobom. Borsozom, belereszelem a fokhagymát, hozzádobom a felaprított hagymát, a felaprított medvehagymát, a citromlevet, és addig hagyom főni, amíg teljesen meg nem puhul a zeller. Fedő nélkül nyugodtan ott lehet hagyni. Hogy ne kapjon le, öntök hozzá pici vizet is néha, illetve tejet is nyugodtan lehet hozzátenni.

    Amint megpuhult, vegyük le a gázról, és botmixerrel turmixoljuk össze. Nem kell selymes állagúnak lennie, ha maradnak benne darabkák, csak rusztikusabbá teszik az ételt. Visszateszem a gázra, és tejszínnel kicsit beforralom, majd lekapcsolom alatta.

    Ha kész a csirke, a pürével, 2-3 levél medvehagymával és ízlés szerint salátával, zöldségekkel tálalom.

    Tipp:

    Itt a tavasz, ilyenkor nekem minden vasárnapom a piacon kezdődik. Március elején, ha van megbízható zöldségesünk, könnyen szerezhetünk nála friss, zsenge medvehagymát, egész olcsón. Egy nagyobb csomag 100-200 forint között mozog. De vigyázzunk, a piac szélén árulnak sokan gyöngyvirág leveleket, amik mérgezőek, így csak biztos forrástól érdemes beszerezni!

    Mi ezt a csirkét kint, szabad tűz felett készítettük, természetesen ez serpenyőben is elkészíthető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá