Grillezett csirkecomb zöldségekkel recept

Hozzávalók:
- 6 csirkecomb
- 2 cukkini
- 1 póréhagyma
- 4 lila hagyma
- 1 kápia paprika
- 1 padlizsán
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- olívaolaj
- só
Grill pác:
- 1 kk őrölt kömény
- 1 kk őrölt babér
- 1 kk morzsolt kakukkfű
- 1 kk morzsolt rozmaring
- 1 kk morzsolt tárkony
- 1 kk morzsolt borsikafű
- 1 kk morzsolt zsálya
- 1 kk őrölt fűszerpaprika
- 3 kk fokhagymapor, vagy 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 ek méz
- 2 ek olívaolaj
- 2 kk só
Elkészítése:
A csirkecombokat megtisztítom, és bekenem az összekevert fűszeres páccal, majd a sütésig hűtőbe teszem.
A padlizsánt 1 cm vastag karikára szeletelem, mindkét oldalát megsózva felhasználásig félreteszem.
A cukkinit, a póréhagymát, a lila hagymát és a paprikát azonos nagyságúra aprítom, összekeverem a fokhagymával. Az egészet egy alumínium grill tálcára öntöm, megsózom, meglocsolom olajjal. Egy másik tálcával lefedem, és ha megfelelő a parázs, grill rácsra teszem.
Grill rácsra rakom a fűszeres combokat, és mindkét oldalukat piros ropogósra sütöm. Ha a combok nagyobbak, a forgónál bevágom, hogy könnyebben átsüljenek.
30 perc után leveszem a zöldségekről a fedelet, és úgy sütöm tovább, mintegy 20 percig. Néha belekavarok, de nem baj, ha kicsit lepirul.
A padlizsánok levét lecsöpögtetem, megkenem a hústól visszamaradt fűszeres olajjal, és kb. 20 perc alatt mindkét oldalát megsütöm.
A grillezett csirkecomb zöldségekkel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »