Grillezett csirkecomb zöldségekkel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 csirkecomb
  • 2 cukkini
  • 1 póréhagyma
  • 4 lila hagyma
  • 1 kápia paprika
  • 1 padlizsán
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • olívaolaj

Grill pác:

  • 1 kk őrölt kömény
  • 1 kk őrölt babér
  • 1 kk morzsolt kakukkfű
  • 1 kk morzsolt rozmaring
  • 1 kk morzsolt tárkony
  • 1 kk morzsolt borsikafű
  • 1 kk morzsolt zsálya
  • 1 kk őrölt fűszerpaprika
  • 3 kk fokhagymapor, vagy 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 ek méz
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 kk só

Elkészítése:

A csirkecombokat megtisztítom, és bekenem az összekevert fűszeres páccal, majd a sütésig hűtőbe teszem.

A padlizsánt 1 cm vastag karikára szeletelem, mindkét oldalát megsózva felhasználásig félreteszem.

A cukkinit, a póréhagymát, a lila hagymát és a paprikát azonos nagyságúra aprítom, összekeverem a fokhagymával. Az egészet egy alumínium grill tálcára öntöm, megsózom, meglocsolom olajjal. Egy másik tálcával lefedem, és ha megfelelő a parázs, grill rácsra teszem.

Grill rácsra rakom a fűszeres combokat, és mindkét oldalukat piros ropogósra sütöm. Ha a combok nagyobbak, a forgónál bevágom, hogy könnyebben átsüljenek.

30 perc után leveszem a zöldségekről a fedelet, és úgy sütöm tovább, mintegy 20 percig. Néha belekavarok, de nem baj, ha kicsit lepirul.

A padlizsánok levét lecsöpögtetem, megkenem a hústól visszamaradt fűszeres olajjal, és kb. 20 perc alatt mindkét oldalát megsütöm.