Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás-tejfölös pulykacsíkok recept

Gombás-tejfölös pulykacsíkok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg pulyka felsőcomb filé
    • 25 dkg gomba
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 2 ek tyúkzsír
    • 1 tk őrölt pirospaprika
    • 1 közepes, hámozott paradicsom
    • 1 tk házi paprikakrém
    • 1 csapott kk só
    • 1 nagy csipet őrölt bors
    • 1 csapott tk liszt
    • 3,5 dl tejföl

    Elkészítése:

    A pulykáról a hártyás részt eltávolítjuk, majd a húst vékony csíkokra vágjuk, és kicsit lecsepegtetjük.
    A gombát meghámozzuk, majd vékonyra csíkozzuk.

    A megtisztított vöröshagymát kockára vágjuk.

    A hagymát a zsíron üvegesre pároljuk, majd a pulykát fehéredésig pirítjuk rajta. Ízesítjük a fűszerekkel, hozzáadjuk a darabokra vágott, hámozott paradicsomot. Felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje.
    Fedő alatt addig főzzük, míg a hús megpuhul.

    Ha puha a hús, és maradt még egy kis lé rajta, akkor hozzáadjuk a gombát. Pár percig együtt főzzük.
    Megszórjuk a liszttel, jól elkeverjük, végül beleöntjük a tejfölt.

    Ha jól besűrűsödött, és az egész átforrósodott, akkor melegen, nokedli körettel kínáljuk.

    Tipp:

    Volt a fagyasztóban egy adag pulykahús, amit mindenképpen fel akartam használni. Akadt egy kevés gomba is a hűtőben. Így lett a mai ebéd a kettő párosításából egy finom, tejfölös ragu, amihez nokedli köret készült.

    A gombás-tejfölös pulykacsíkok kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 157 kcal
    Fehérje: 13 g
    Szénhidrát: 2 g
    Zsír: 10 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá