Gombás-tejfölös pulykacsíkok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg pulyka felsőcomb filé
- 25 dkg gomba
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 ek tyúkzsír
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 1 közepes, hámozott paradicsom
- 1 tk házi paprikakrém
- 1 csapott kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 csapott tk liszt
- 3,5 dl tejföl
Elkészítése:
A pulykáról a hártyás részt eltávolítjuk, majd a húst vékony csíkokra vágjuk, és kicsit lecsepegtetjük.
A gombát meghámozzuk, majd vékonyra csíkozzuk.
A megtisztított vöröshagymát kockára vágjuk.
A hagymát a zsíron üvegesre pároljuk, majd a pulykát fehéredésig pirítjuk rajta. Ízesítjük a fűszerekkel, hozzáadjuk a darabokra vágott, hámozott paradicsomot. Felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje.
Fedő alatt addig főzzük, míg a hús megpuhul.
Ha puha a hús, és maradt még egy kis lé rajta, akkor hozzáadjuk a gombát. Pár percig együtt főzzük.
Megszórjuk a liszttel, jól elkeverjük, végül beleöntjük a tejfölt.
Ha jól besűrűsödött, és az egész átforrósodott, akkor melegen, nokedli körettel kínáljuk.
Tipp:
Volt a fagyasztóban egy adag pulykahús, amit mindenképpen fel akartam használni. Akadt egy kevés gomba is a hűtőben. Így lett a mai ebéd a kettő párosításából egy finom, tejfölös ragu, amihez nokedli köret készült.
A gombás-tejfölös pulykacsíkok kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 13 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »