Gombás-tejfölös pulykacsíkok recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg pulyka felsőcomb filé
- 25 dkg gomba
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 ek tyúkzsír
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 1 közepes, hámozott paradicsom
- 1 tk házi paprikakrém
- 1 csapott kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 csapott tk liszt
- 3,5 dl tejföl
Elkészítése:
A pulykáról a hártyás részt eltávolítjuk, majd a húst vékony csíkokra vágjuk, és kicsit lecsepegtetjük.
A gombát meghámozzuk, majd vékonyra csíkozzuk.
A megtisztított vöröshagymát kockára vágjuk.
A hagymát a zsíron üvegesre pároljuk, majd a pulykát fehéredésig pirítjuk rajta. Ízesítjük a fűszerekkel, hozzáadjuk a darabokra vágott, hámozott paradicsomot. Felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje.
Fedő alatt addig főzzük, míg a hús megpuhul.
Ha puha a hús, és maradt még egy kis lé rajta, akkor hozzáadjuk a gombát. Pár percig együtt főzzük.
Megszórjuk a liszttel, jól elkeverjük, végül beleöntjük a tejfölt.
Ha jól besűrűsödött, és az egész átforrósodott, akkor melegen, nokedli körettel kínáljuk.
Tipp:
Volt a fagyasztóban egy adag pulykahús, amit mindenképpen fel akartam használni. Akadt egy kevés gomba is a hűtőben. Így lett a mai ebéd a kettő párosításából egy finom, tejfölös ragu, amihez nokedli köret készült.
A gombás-tejfölös pulykacsíkok kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 13 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 10 g