Gombás-tejfölös pulykacsíkok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg pulyka felsőcomb filé
  • 25 dkg gomba
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 ek tyúkzsír
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 1 közepes, hámozott paradicsom
  • 1 tk házi paprikakrém
  • 1 csapott kk só
  • 1 nagy csipet őrölt bors
  • 1 csapott tk liszt
  • 3,5 dl tejföl

Elkészítése:

A pulykáról a hártyás részt eltávolítjuk, majd a húst vékony csíkokra vágjuk, és kicsit lecsepegtetjük.
A gombát meghámozzuk, majd vékonyra csíkozzuk.

A megtisztított vöröshagymát kockára vágjuk.

A hagymát a zsíron üvegesre pároljuk, majd a pulykát fehéredésig pirítjuk rajta. Ízesítjük a fűszerekkel, hozzáadjuk a darabokra vágott, hámozott paradicsomot. Felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje.
Fedő alatt addig főzzük, míg a hús megpuhul.

Ha puha a hús, és maradt még egy kis lé rajta, akkor hozzáadjuk a gombát. Pár percig együtt főzzük.
Megszórjuk a liszttel, jól elkeverjük, végül beleöntjük a tejfölt.

Ha jól besűrűsödött, és az egész átforrósodott, akkor melegen, nokedli körettel kínáljuk.

Tipp:

Volt a fagyasztóban egy adag pulykahús, amit mindenképpen fel akartam használni. Akadt egy kevés gomba is a hűtőben. Így lett a mai ebéd a kettő párosításából egy finom, tejfölös ragu, amihez nokedli köret készült.