Hozzávalók:
Elkészítése:
A pulykáról a hártyás részt eltávolítjuk, majd a húst vékony csíkokra vágjuk, és kicsit lecsepegtetjük.
A gombát meghámozzuk, majd vékonyra csíkozzuk.
A megtisztított vöröshagymát kockára vágjuk.
A hagymát a zsíron üvegesre pároljuk, majd a pulykát fehéredésig pirítjuk rajta. Ízesítjük a fűszerekkel, hozzáadjuk a darabokra vágott, hámozott paradicsomot. Felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje.
Fedő alatt addig főzzük, míg a hús megpuhul.
Ha puha a hús, és maradt még egy kis lé rajta, akkor hozzáadjuk a gombát. Pár percig együtt főzzük.
Megszórjuk a liszttel, jól elkeverjük, végül beleöntjük a tejfölt.
Ha jól besűrűsödött, és az egész átforrósodott, akkor melegen, nokedli körettel kínáljuk.
Volt a fagyasztóban egy adag pulykahús, amit mindenképpen fel akartam használni. Akadt egy kevés gomba is a hűtőben. Így lett a mai ebéd a kettő párosításából egy finom, tejfölös ragu, amihez nokedli köret készült.