Gombás-májas töltött csirkecomb recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 8 személyre:
- 8 db csirkecomb
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg gomba
- 2 csirkemáj
- 3 zsemle
- 2 dl tej
- 10 dkg húsos, füstölt szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- só
- őrölt bors
- ételízesítő
- szárnyas fűszer
- 1 cs petrezselyem zöld
- 2 kanál libazsír
Elkészítése:
A tojásokból hármat megfőzünk. A vöröshagymát és a petrezselymet apróra vágjuk. A csirkemájat, szalonnát és a főtt tojásokat felkockázzuk. A zsemléket tejbe beáztatjuk, kinyomkodjuk.
A csirkecombokat megtisztítjuk, sózzuk.
A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a csirkemájat, sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt szórunk rá. Ha a máj fehéredni kezd rátesszük a gombát és addig pároljuk míg elfövi a levét, majd levesszük a tűzről. Hozzákeverjük a kinyomkodott zsemléket, petrezselyem zöldet és egy nyers tojást.
A combokon fellazítjuk a bőrt és betöltjük a töltelékkel.
Tepsibe tesszük, szárnyas fűszerrel megszórjuk. Kevés vizet és zsírt teszünk alá, lefóliázzuk a tepsit és egy órát sütjük. Levesszük a fóliát és sűrűn locsolgatva szép pirosra sütjük.
Tetszőleges körettel, salátával kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!