Gombás-májas töltött csirkecomb recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 8 személyre:
- 8 db csirkecomb
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg gomba
- 2 csirkemáj
- 3 zsemle
- 2 dl tej
- 10 dkg húsos, füstölt szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- só
- őrölt bors
- ételízesítő
- szárnyas fűszer
- 1 cs petrezselyem zöld
- 2 kanál libazsír
Elkészítése:
A tojásokból hármat megfőzünk. A vöröshagymát és a petrezselymet apróra vágjuk. A csirkemájat, szalonnát és a főtt tojásokat felkockázzuk. A zsemléket tejbe beáztatjuk, kinyomkodjuk.
A csirkecombokat megtisztítjuk, sózzuk.
A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a csirkemájat, sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt szórunk rá. Ha a máj fehéredni kezd rátesszük a gombát és addig pároljuk míg elfövi a levét, majd levesszük a tűzről. Hozzákeverjük a kinyomkodott zsemléket, petrezselyem zöldet és egy nyers tojást.
A combokon fellazítjuk a bőrt és betöltjük a töltelékkel.
Tepsibe tesszük, szárnyas fűszerrel megszórjuk. Kevés vizet és zsírt teszünk alá, lefóliázzuk a tepsit és egy órát sütjük. Levesszük a fóliát és sűrűn locsolgatva szép pirosra sütjük.
Tetszőleges körettel, salátával kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »