Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás csirkeragu paradicsomosan recept

Gombás csirkeragu paradicsomosan
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes csirkemell filé
    • 1 kis üveg gomba (17 dkg)
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 2 ek olaj
    • 1 kk só
    • 1 nagy csipet őrölt bors
    • 1 csapott tk őrölt pirospaprika
    • 1 ek házi darált paprika
    • 1 dl sűrű paradicsomlé
    • 1 dl víz

    Elkészítése:

    A csirkemellet alaposan megtisztítjuk, és vékony csíkokra vágjuk. Az üveges gombát átmossuk, lecsepegtetjük és felszeleteljük.

    A megtisztított vöröshagymát felkockázzuk és kevés olajon üvegesre pároljuk.

    A lecsepegett húst fehéredésig pirítjuk rajta.

    Megszórjuk a fűszerekkel, felengedjük kb. 1 dl vízzel és fedő alatt puhára főzzük.

    Hozzáadjuk a gombát, a paradicsomlevet és még tovább pároljuk.

    Ha már a gomba is puha és a leve is kicsit besűrűsödött, elzárhatjuk.

    Melegen, rizs körettel kínáljuk.

    Tipp:

    Általában előre gondolkodom és már előző nap kitalálom, hogy másnap milyen fogás készül majd. Most csak azt tudtam, hogy csirke és gomba lesz benne, de még azt nem, hogy a kettőt milyen formában fogom párosítani. Majd közvetlenül az ebéd készítése előtt ugrott be a paradicsom. Paradicsomos étel valamiért ritkán kerül az asztalra. Azt hiszem jó döntésnek bizonyult, mert szerette a család.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá