Gombás csirkeragu paradicsomosan recept
Hozzávalók:
- 1 közepes csirkemell filé
- 1 kis üveg gomba (17 dkg)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 ek olaj
- 1 kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 csapott tk őrölt pirospaprika
- 1 ek házi darált paprika
- 1 dl sűrű paradicsomlé
- 1 dl víz
Elkészítése:
A csirkemellet alaposan megtisztítjuk, és vékony csíkokra vágjuk. Az üveges gombát átmossuk, lecsepegtetjük és felszeleteljük.
A megtisztított vöröshagymát felkockázzuk és kevés olajon üvegesre pároljuk.
A lecsepegett húst fehéredésig pirítjuk rajta.
Megszórjuk a fűszerekkel, felengedjük kb. 1 dl vízzel és fedő alatt puhára főzzük.
Hozzáadjuk a gombát, a paradicsomlevet és még tovább pároljuk.
Ha már a gomba is puha és a leve is kicsit besűrűsödött, elzárhatjuk.
Melegen, rizs körettel kínáljuk.
Tipp:
Általában előre gondolkodom és már előző nap kitalálom, hogy másnap milyen fogás készül majd. Most csak azt tudtam, hogy csirke és gomba lesz benne, de még azt nem, hogy a kettőt milyen formában fogom párosítani. Majd közvetlenül az ebéd készítése előtt ugrott be a paradicsom. Paradicsomos étel valamiért ritkán kerül az asztalra. Azt hiszem jó döntésnek bizonyult, mert szerette a család.