Gombás csirkeragu paradicsomosan

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 közepes csirkemell filé
  • 1 kis üveg gomba (17 dkg)
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • 1 kk só
  • 1 nagy csipet őrölt bors
  • 1 csapott tk őrölt pirospaprika
  • 1 ek házi darált paprika
  • 1 dl sűrű paradicsomlé
  • 1 dl víz

Elkészítése:

A csirkemellet alaposan megtisztítjuk, és vékony csíkokra vágjuk. Az üveges gombát átmossuk, lecsepegtetjük és felszeleteljük.

A megtisztított vöröshagymát felkockázzuk és kevés olajon üvegesre pároljuk.

A lecsepegett húst fehéredésig pirítjuk rajta.

Megszórjuk a fűszerekkel, felengedjük kb. 1 dl vízzel és fedő alatt puhára főzzük.

Hozzáadjuk a gombát, a paradicsomlevet és még tovább pároljuk.

Ha már a gomba is puha és a leve is kicsit besűrűsödött, elzárhatjuk.

Melegen, rizs körettel kínáljuk.

Tipp:

Általában előre gondolkodom és már előző nap kitalálom, hogy másnap milyen fogás készül majd. Most csak azt tudtam, hogy csirke és gomba lesz benne, de még azt nem, hogy a kettőt milyen formában fogom párosítani. Majd közvetlenül az ebéd készítése előtt ugrott be a paradicsom. Paradicsomos étel valamiért ritkán kerül az asztalra. Azt hiszem jó döntésnek bizonyult, mert szerette a család.